Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Amazon ще наеме още 10 хил. души във Великобритания

В Северна Америка компанията ще привлече 75 хил. работници

Amazon ще наеме още 10 хил. души във Великобритания

Снимка: Bloomberg L.P.

Amazon.com ще наеме още 10 хил. души във Великобритания, с което общият брой на служителите ѝ в страната ще достигне 55 хил. души до края на 2021 г. Това превръща гиганта в онлайн търговията в един от малкото големи работодатели, които добавят работни места по време на пандемията, пише Bloomberg.

Новината стана ясна, след като Amazon вчера разкри, че ще наеме 75 хил. работници в логистичните си операции в Северна Америка – знак, че гигантът очаква засиленото търсене да надживее пандемията. Базираният в Сиатъл технологичен гигант нае около 500 хил. души миналата година, с което служителите му достигнаха 1,3 млн. към края на март.

10-те хиляди нови работни места съответстват на тези, които компанията откри във Великобритания миналата година. Те ще бъдат предимно в разпределителните центрове и тези за прием на пакети, но ще има позиции и в модните звена, дигиталния маркетинг, инженерните въпроси, видео производството, софтуерните разработки, изчислителните облаци и изкуствения интелект, обяви Amazon.

Графика: Bloomberg L.P.

Новите работни места ще подкрепят пазара на труда в момент, в който Великобритания излиза от най-големия си спад от три десетилетия. Кризата доведе до загубата на над 800 хил. работни позиции и остави над 4 млн. служители зависими от държавна подкрепа. Свободните места се увеличиха с 16 на сто само през март, преди отварянето на магазините за стоки, които не са от първа необходимост.

Amazon твърди, че заплащането на оперативните позиции ще започне от 10,80 паунда (15,20 долара) на час в Лондон и от 9,70 паунда на час в останалата част от Обединеното кралство.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Спука ли се NFT балонът?